Fiziopatologia Impotentei

Posted on by mix

Erectia peniala este gestionata prin doua mecanisme diferite.


Primul este erectia reflex, care se realizează prin atingerea directa a penisului. 
Al doilea este erectia psihogena, care se realizează prin stimuli erotice sau emoţionale. 
Primul mecanism foloseste nervii periferici şi părţile inferioare ale măduvei spinării, în timp ce acesta al doilea mecanism foloseşte sistemul limbic al creierului. 
În ambele cazuri, un sistem neuronal intact este necesară pentru o erectie de succes şi completa. Stimularea trunchiului penial de catre sistemul nervos duce la secretia de oxid nitric, care provoacă relaxarea musculaturii netede din Corpul Cavernos (tesutul erectil al penisului principal), şi, ulterior, erecţia penisului. În plus, niveluri adecvate de testosterone (produs de testicule) si o glanda pituitara intacta sunt necesare pentru dezvoltarea unui sistem erectil sanatos. 
Aşa cum poate fi înţeleasă din mecanismele normale de producere a erectie, impotenta se poate dezvolta din cauza deficienţei hormonale, tulburari ale sistemului nervos, lipsa de aprovizionare adecvată cu sânge a penisului sau probleme psihologice. 
Restricţionarea fluxului de sânge poate să apară din funcţiei endoteliala insuficienta ca urmare a cauzelor obişnuit asociate cu boli coronariene, dar poate fi, de asemenea, cauzata de expunerea prelungită la lumină puternică.

Related Posts

 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

Blogger Templates