Disfunctia erectila - Semne, simptome si cauze

Posted on by mix

Disfunctia erectila (ED, "impotenta de sex masculin") este o disfuncţie sexuală caracterizată prin incapacitatea de a dezvolta sau de a menţine o erecţie a penisului suficientă pentru o performanţă sexuală satisfăcătoare.

O erectie apare ca un efect hidraulice din cauza sângelui care intră şi fiind păstrat în corpurile cavernoase ale penis. Procesul este cel mai adesea iniţiat ca urmare a excitarii sexuale, atunci când semnalele sunt transmise de la creier la nervii penisului. Disfuncţie erectilă este identificata atunci când o erectie este dificil produsa. Există diferite cauze circulatorii, inclusiv modificarea canalelor de potasiu voltaj-dependente, ca în cazul otravirii cu arsenic din apa potabila.
Cele mai importante cauze organice sunt bolile cardiovasculare si diabetul, problemele neurologice (de exemplu, traumatisme la chirurgie prostatectomie) , a insuficienţelor hormonale (hipogonadism) şi efectelor adverse ale medicamentelor.Impotenta psihologică este atunci cand erecţie sau penetrare nu se poate produce din cauza gândurilor sau sentimentelor (motive psihologice), mai degrabă decât din cauza imposibilitii fizice; acest lucru este, oarecum, mai puţin frecvente, dar de multe ori poate fi ajutat. În special în impotenţă psihologic, există un răspuns puternic la tratamentul placebo.
În afară de tratarea cauzelor care stau la baza cum ar fi deficitul de potasiu sau contaminarea cu arsenic a apei potabile, tratamentul de primă linie pentru disfuncţia erectilă consta dintr-un experiment cu droguri inhibitoare PDE5 (prima care a fost sildenafil sau Viagra).
În unele cazuri, tratamentul poate implica injectii intracavernoase cu un ac fin cu prostagladine in uretra care cauzează umflarea, o proteză de penis, o pompă de penis(de vacum) sau chirurgie vasculară reconstructivă.Termenul latin impotentia descrie incapacitatea simpla pentru a introduce penisul in vagin. Acesta este acum în mare parte înlocuit cu termeni mai precis.
Studiul disfunctiei erectile in medicina este acoperit de Andrologie, un sub-domeniu în cadrul urologie.

Semne şi simptome
Disfuncţia erectilă se caracterizează prin incapacitatea regulate sau repetate pentru a obţine sau a menţine o erecţie. Sunt mai multe moduri in care disfuncţia erectilă este analizata:
Obtinerea erectiilor complete in unele momente, cum ar fi atunci când adormit (atunci când mintea şi problemele psihologice, dacă este cazul, sunt mai puţin prezente), tinde să sugereze ca structurile fizice sunt funcţionale;
Alţi factori care conduc la disfuncţia erectilă sunt diabetul zaharat (cauzând neuropatie).


Cauze:
Medicamente (antidepresive (SSRI) si nicotina sunt cele mai comune;
Tulburare neurogenă (măduva spinării şi leziuni cerebrale, tulburări nervoase cum ar fi boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroză multiplă şi accident vascular cerebral.)
Tulburări cavernoasă (boala Peyronie);
cauze psihologice: anxietate de performanţă, stres, tulburări mentale (clinice: depresie, schizofrenie, abuz de substanţe, tulburări de panică, anxietate generalizată, tulburări de personalitate sau trăsături), probleme psihologice, sentimente negative;
Chirurgie (radioterapie, chirurgie de colon, prostata, vezica urinara, sau rect) poate deteriora nervii şi vasele de sânge implicate în erecţie şi prostată. Operatia de cancer de vezica urinara de multe ori necesita indepartarea tesutului şi nerviilor care înconjoară o tumoare, care creşte riscul de impotenta;
Îmbătrânirea Acestacauza este de patru ori mai des intalnita la bărbaţi de 60 de ani decât cei la 40 de ani;
Insuficienţă renală;
Stilul de viata: Fumatul este o cauza cheie a disfunctiei erectile.Fumatul cauzeaza impotenta, deoarece promovează îngustarea arterială.
Câteva cauze de impotenta pot fi iatrogenice (cauzate medical).


Interventia chirurgicala pentru un anumit număr de condiţii diferite poate elimina structurile anatomice necesare pentru erectie, nervi daune, sau afecta furnizarea de sânge. Indepărtarea completă a prostatei sau radioterapie laser externa a glandei, sunt cauze frecvente de impotenta; ambele sunt tratamente pentru cancerul de prostata.
Unele studii au aratat ca rezultat ca barbatii circumcii prezinta un risc crescut de impotenta, în timp ce alte studii nu au găsit nici un astfel de efect, ba chiar au demonstrat opusul. Un studiu efectuat în 2002 a constatat că ED poate fi, de asemenea, asociate cu mersul pe bicicleta. Numărul de ore pe biciclete şi / sau presiunea asupra penisului din saua unei biciclete în poziţie verticală este direct legată de disfuncţie erectilă .

Related Posts

 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

Blogger Templates